Wednesday, December 10, 2008

Kunjungan dari Pembekal Life Light

Hari ini ladang cendawan tiram kelabu kami menerima kunjungan dari Pn Tan Keat Lan, business development manager dari GreenBiz Trading & Services. Beliau memperkenalkan produk Life Light yang menurutnya baik untuk pertumbuhan cendawan.

Menurutnya dengan penggunaan Life Light ianya mengurangkan risiko serangan penyakit dan hasil cendawan juga bertambah. Ianya juga menambahkan rasa yang baik pada cendawan. Produk yang dibuat dari sejenis kayu ini berasal dari negara Jepun dan syarikatnya telah menjual produk ini di Malaysia kira2 sejak dua tahun lalu. Produk ini telah lama digunakan pengusaha2 cendawan di Jepun dan juga dibeberapa negara barat seperti United Kingdom dan Switzerland. Dan kini beberapa pengusaha2 besar cendawan tiram kelabu di negara ini menurutnya turut menggunakan produk ini dan beliau menerima respons positif berhubung penggunaan produk ini.

Sambil melawat projek cendawan kami, Pn Tan juga memberi beberapa maklumat berguna berhubung penjagaan cendawan ini. Produk Life Light ini suatu yang baru bagi kami dan kami sedang menimbangkan kemungkinan untuk mencuba menggunakan produk ini bagi melihat sendiri keberkesanannya. Bagi sesiapa yang telah mencuba produk ini, sudi2lah memberikan komen.sampel life light dalam plastik kecil tu